شرایط نگهداری دستگاه کاور زن کفش اتوماتیک حرارتی
قبل از راه اندازی و استفاده از هر دستگاهی، مستقل از این که نوع دستگاه الکترونیکی، مکانیکی، ترکیبی از هر دو مورد و یا ... باشد، توجه به شرایط نگهداری آن ضروری است. دستگاههای کاور زن کفش حرارتی اتوماتیک نیز از این موضوع مستثنی نیستند. در ادامه به برخی از مهمترین نکات برای نگهداری و افزایش طول عمر دستگاههای کاور زن کفش حرارتی اتوماتیک به خصوص دستگاه کاور زن کفش حرارتی اتوماتیک مدل کارنو شرکت آرشا تجهیز اکسون پرداخته شده است.
رعایت شرایط محیطی
دستگاه کاور زن کفش حرارتی اتوماتیک باید در فضای مسقف و به دور از آلودگی، گرد و غبار و رطوبت بالا مورد استفاده قرار بگیرد. نور مستقیم آفتاب و بارش برف و باران بر روی دستگاه اختلال در عملکرد آن را به همراه خواهد داشت.
- آلودگی و گرد و غبار شدید
وجود گرد و غبار و آلودگی شدید در اطراف دستگاه کاور کفش حرارتی اتوماتیک در طولانی مدت ممکن است علاوه بر مختل کردن عملکرد کلی دستگاه، اختلال در حرکت موتور و در درجه بعدی خرابی کامل موتور را به همراه داشته باشد. وجود گرد و غبار شدید بر روی بوردهای الکترونیکی دستگاه همچنین میتواند سلامت بخشهای الکترونیکی دستگاه را در شرایط خطرناکی قرار دهد. به خصوص در مکانهای مرطوب همچون مناطق ساحلی، وجود گرد و غبار شدید میتواند با جذب رطوبت همچون یک سیم رسانا عمل کرده و باعث اتصال کوتاه شدن بخشهایی از بورد و در نتیجه آسیب جدی به برخی از قطعات آن شود.
- رطوبت بالا
وجود رطوبت شدید در اطراف دستگاه میتواند عملکرد نادرست دستگاه را در برخی موارد به همراه داشته باشد. همچون اتاقهای ایزوله بدون تهویه در نوار ساحلی استانهای شمالی کشور. همانطور که میدانید حرارت تولید شده درون دستگاههای کاور زن کفش اتوماتیک حرارتی، به کمک هوای کنترل شده به سمت کفش کاربر هدایت میشود تا شیرینک کاور به دور کفش با موفقیت انجام شود. بخش عمدهای از هوای مورد نیاز برای کنترل و هدایت به سمت منابع حرارت، از زیر دستگاه تأمین میشود. بنابراین جهت جلوگیری از ورود رطوبت و گرد و غبار به درون دستگاه، ضروری است که زیر دستگاه تمیز و خشک باشد. حال این سوال مطرح میشود که "برای مکانهایی همچون آشپزخانههای صنعتی، کارخانههای صنایع غذایی و ... که محیط مرطوبی دارند و کف آنها دائم شسته میشود، استفاده از دستگاه کاور زن کفش اتوماتیک حرارتی ممنوع است؟". پاسخ خیر میباشد و استفاده از دستگاه کاور کفش حرارتی در مکانهای یادشده با تنها رعایت یک شرط بلامانع است. در ابتدا خاطرنشان میشود که رطوبت مکانهای یادشده بالاتر از حدمجاز نیست و دستگاههای کاور کفش حرارتی میتوانند بدون هیچ اختلالی در رطوبتهای مشابه کار کنند. تنها نکتهای که باید رعایت شود این موضوع است که اگر کف محلهای یادشده دائم خیس است، برای افزایش طول عمر بخشهای مختلف دستگاه باید یک پایه و یا سکو برای دستگاه در نظر گرفته شود تا دستگاه کمی بالاتر از منبع رطوبت قرار گیرد و از آسیبها احتمالی وارده بر آن جلوگیری شود. هم اکنون نیز در مکانهای مشابه نام آشنایی همچون شرکت دامداران، پگاه، کالین و ... نیز از دستگاه کاور زن کفش حرارتی کارنوی اکسون بدون مشکل استفاده میشود.
- الکتریسیته ساکن شدید
وجود الکتریسیته ساکن شدید در اطراف دستگاه کاور کفش حرارتی اتوماتیک میتواند منجر به اختلال در عملکرد دستگاه شود. قبل از استفاده از دستگاه کاور کفش حرارتی در محیطهایی که وجود الکتریسیته ساکن با مقدار زیاد در آنها اجتناب ناپذیر است، بهتر است با کارشناسان شرکت تماس حاصل شود.
- دمای محیط
از آنجایی که کاورهای مصرفی دستگاههای کاور زن کفش حرارتی اتوماتیک حساس به حرارت هستند، نباید در معرض دماهای خیلی بالا قرار بگیرند. کاورهای مصرفی یادشده وابسته به جنس آنها معمولا در دماهای بالای 45 درجه سانتیگراد تغییر حالت میدهند و خاصیت فرم پذیری آنها تا حد زیادی از بین میرود. از آنجایی که کاورهای مصرفی به صورت رول شده درون دستگاه قرار میگیرند و همیشه یک کاور از رول اصلی جدا شده و برای مصرف بر روی دستگاه آماده است، قرارگرفتن دستگاه به مدت طولانی در محیطهای با دمای بالاتر از 45 درجه سانتیگراد، ممکن است کاور مصرفی آن را غیر قابل استفاده بنماید. بنابراین استفاده از دستگاههای کاور زن کفش حرارتی اتوماتیک در محیطهایی با دمای بالاتر از 45 درجه سانتیگراد به مدت طولانی توصیه نمیشود.
برای داشتن یک فرم دهی کاور بی نقص به دور کفش، دمای درون دستگاه کاور کفش حرارتی و دمای محیط باید به یک تعادل خاصی برسند. دستگاه کاور زن کفش اتوماتیک حرارتی XT-46C شرکت کوئن چندین سطح گرمایی و شدت باد خروجی به سمت کفش کاربر را در اختیار کاربر قرار میدهد. وابسته به محیط مورد استفاده، این که به عنوان مثال در یک زمستان سرد در اردبیل دستگاه استفاده میشود و یا یک تابستان گرم در اهواز، کاربر میتواند میزان گرما و سطح باد خروجی دستگاه را خود تعیین کند و به بازدهی مطلوب دست یابد. طبیعتا اگه شدت گرما پایین به عنوان پیش فرض دستگاه توسط کاربر انتخاب شده باشد، برای زمستان سرد گرمای مناسبی به کفش کاربر منتقل نشده و کاور فرم داده شده به دور کفش به راحتی از پا خارج میشود. یا در مقابل اگر شدت گرما به طور پیش فرض بالا تعیین شده باشد، در تابستان داغ جنوب، حرارت منتقل شده به کفش کاربر بیش از حد مجاز خواهد بود و امکان آسیب به کفش کاربر وجود خواهد داشت. در دستگاه کاور زن کفش حرارتی اتوماتیک کارنو شرکت اکسون، چندین سنسور دمایی به طور مداوم دمای درون دستگاه و دمای محیط را پایش میکنند و متناسب با گزارش سنسورها، میزان شدت باد خروجی به سمت کفش کاربر و شدت گرمای تولید شده توسط دستگاه به صورت هوشمند تعیین میشود. بنابراین مستقل از دمای محیط مورد استفاده و دمای درون دستگاه، بهینهترین شدت باد و گرما توسط خود دستگاه کاور کفش حرارتی کارنو انتخاب خواهد شد. حال با آگاهی کامل نسبت به موضوع مطرح شده، استفاده از دستگاه کاور کفش اتوماتیک حرارتی در محیطهای با دمای کمتر از صفردرجه سانتیگراد را بررسی مینماییم. در دماهای پایین، برای رسیدن دستگاه به تعادل گرمایی بهینه، هر دو دستگاه هم XT-46C کوئن و هم کارنو اکسون باید مقدار زیادی گرما تولید کنند تا کاهش دمای ناشی از محیط را جبران نمایند. به عبارت دیگر کاربر برای استفاده از دستگاه کاور کفش کوئن باید سطح گرمایی را در بالاترین سطح ممکن تنظیم کند دستگاه اکسون نیز به صورت هوشمند سطح تولید گرمای خود را افزایش میدهد. در این حالت علاوه بر افزایش مصرف برق دستگاه، ممکن است گرمای تولید شده در طول مسیر رسیدن به کفش کاربر به دلیل دمای بسیار پایین محیط تلف شود و شیرینک مطلوبی به دور کفش ایجاد نشود. این موضوع برای کفشهای با سایز کوچکتر بیشتر نمایان است. بنابراین استفاده از دستگاههای کاور زن کفش حرارتی اتوماتیک در دماهای کمتر از صفر درجه سانتیگراد توصیه نمیشود. موضوع یادشده به این معنی نیست که دستگاههای یاد شده نمیتوانند در دمای به عنوان مثل منفی 15 درجه سانتیگراد کار کنند. بازه دمایی 0 تا 45 درجه سانتیگراد بیان شده در این متن، دمای بهینه برای استفاده از دستگاه را بیان میکنند. بالاترین بازدهی دستگاههای کاور زن کفش حرارتی اتوماتیک در دمای 20 الی 40 درجه سانتیگراد اتفاق خواهد افتاد.
نکات نگهداری ضروری
- دستگاههای کاور زن کفش حرارتی اتوماتیک از برق شهری برای تغذیه استفاده مینمایند. مقدار ولتاژ مجاز ورودی این دستگاهها بین 220 تا 240 ولت میباشد.
- استفاده از الکلهای صنعتی و شویندههای اسیدی برای تمیزکاری دستگاه کاور کفش حرارتی ممنوع بوده و به بدنه دستگاه آسیب وارد میکند.
- استفاده از کاورهای مصرفی غیر استاندارد و خارج از توصیه ممکن است منجر به اختلال در عملکرد دستگاه کاور زن کفش حرارتی اتوماتیک شود (اطلاعات تکمیلی).
- جهت کاهش مصرف انرژی و همچنین افزایش طول عمر دستگاههای کاور زن کفش حرارتی، خاموش نمودن آنها در زمانهایی که دستگاه به مدت طولانی استفاده نمیشود (به عنوان مثال در پایان روز تا شروع روز کاری بعد)، الزامی میباشد.
نکات ایمنی مهم
به منظور اطمینان از ایمنی دستگاه کاور زن کفش حرارتی اتوماتیک و پیشگیری از وقوع مشکل، رعایت نکات زیر ضروری میباشد:
- استفاده از دستگاه با پای بدون کفش ممنون میباشد.
- استفاده از دستگاه برای شیرینک نمودن کاور به دور سایر اجسام ممنون میباشد.
- ریختن هرگونه مایعات بر روی دستگاه میتواندد اختلالات جدی را به همراه داشته باشد.
- هنگام استفاده از دستگاه کاور کفش حرارتی اتوماتیک در کنار مواد اشتعالزا و حساس به حرارت باید شدیدا احتیاط شود.
- از تعمیر و باز نمودن دستگاه کاور زن کفش حرارتی توسط افراد غیر متخصص و نا آشنا به دستگاه باید جدا خودداری نمود. با توجه به ماهیت حرارتی بودن دستگاه، ایمنی دستگاه توسط چندین سنسور به طور مداوم پایش میشود. عدم تسلط تعمیرکار به عملکرد سنسورها، ممکن است خطرات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
خلاصه
همچون تمامی وسیلههایی که به طور روزمره با آنها سرو کار داریم، دستگاه کاور زن کفش اتوماتیک حرارتی نیز نیازمند مراقبت و نگهداری است. شرایط محیطی که دستگاه کاور کفش حرارتی در آن استفاده میشود برای استفاده بهینه از دستگاه و جلوگیری از بروز مشکلات پیش رو، باید مطابق توصیههای سازندگان دستگاه فراهم شود. در ادامه به طور خلاصه برخی از مهمترین آنها بیان شده است:
- محیط باید مسقف بوده و دستگاه به دور از بارش مستقیم برف و باران باشد.
- وجود آلودگی و گرد و غبار شدید در اطراف دستگاه کاور زن کفش حرارتی ممکن است منجر به اختلال در عملکرد آن شود.
- رطوبتهای شدید در اطراف دستگاه کاور کفش اتوماتیک حرارتی امکان آسیب به بخشهای مختلف آن را تشدید میکند.
- وجود الکتریسیته ساکن شدید در اطراف دستگاه کاور زن کفش اتوماتیک حرارتی ممکن است اختلال در عملکرد آن را به همراه داشته باشد.
- استفاده از دستگاه کاور زن کفش حرارتی اتوماتیک در محیطهای با دمای کمتر از صفر درجه سانتیگراد و بیشتر از 45 درجه سانتیگراد ممکن است بازدهی مطلوب نداشته باشد و توصیه نمیشود.
- دستگاه کاور زن کفش حرارتی اتوماتیک از برق تک فاز شهری تغذیه مینماید و ولتاژ برق ورودی باید در بازه 220 تا 240 ولت باشد.
- برای افزایش طول عمر دستگاه کاور زن کفش حرارتی اتوماتیک، دستگاه نباید طولانی مدت روشن باشد. پیشنهاد میشود در صورت عدم استفاده طولانی، دستگاه خاموش شود.
- استفاده از کاورهای مصرفی غیر استاندارد در دستگاههای کاور زن کفش حرارتی مجاز نیست.
- هرگونه دستکاری و تعمیر دستگاههای کاور زن کفش حرارتی توسط افرادی غیر از کارشناسان و نمایندگیهای شرکتهای تولیدکننده و واردکننده ممنوع است.