چرا و در چه موقعیتی باید از کاور کفش استفاده کنیم؟

 

مطالعات نشان می‌دهند که دوام و قدرت انتقال ویروس‌ها و آلودگی‌ها، در سطوح مرطوب نسبت به سطوح دیگر بیشتر است. با این حال حتی در سطوح خشک نیز میکروب‌ها و آلودگی‌ها مدت زمان زیادی زنده باقی می‌مانند و قابلیت انتقال دارند. از آن‌جایی که تمام مردم به طور مداوم از روی سطوح آلوده عبور می‌کنند، میکروب و آلودگی به راحتی به کف کفش آنها می‌چسبد و آلودگی‌ها را به محیط‌های دیگر منتقل می‌کنند. این آلودگی‌ها می‌توانند از طریق دست، کف پا، زانو و ... به بدن افراد سالم منتقل شوند. از نظر علمی ثابت شده است که کفش می‌تواند بطور بالقوه خطر انتقال میکروب‌ها (به خصوص میکروب‌های بیماری‌زا) و بیماری‌های مختلف انگلی و میکروبی را داشته باشد. در نظر بگیرید اگر کسی بیماری خطرناکی داشته باشد و آب دهان خود را در خیابان بیندازد و این آلودگی‌ها به کف کفش فرد دیگری بچسبد، با ورود آن شخص به محیط دیگر، احتمال انتقال بیماری به افراد آن محیط وجود دارد. یکی دیگر از آلودگی‌هایی که از طریق کفش‌ها منتقل میشود، مرتبط با تخم فضولات است که باعث کیست هیداتیک می‌گردد. اهمیت انتقال آلودگی‌ها از طریق کف کفش‌ها در محیط‌هایی همچون اتاق‌های عمل و زایشگاه‌ها چند برابر می‌شود؛ جایی که بدن انسان در ضعیف‌ترین شرایط خود از لحاظ ایمنی می‌باشد و به دلیل جراحت‌های ناشی از عمل، مستعد دریافت هرگونه ویروس و آلودگی می‌باشد. در صورت عدم رعایت بهداشت محیط توسط کادر پزشکی در چنین مکان‌هایی، خطرات ابتلای بیمار به بیماری‌های جدیدتر دور از انتظار نخواهد بود.

 

 

کارخانه‌های صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و ... که مستقیم با بخش‌های مختلف بدن انسان در ارتباط هستند نیز از موارد بیان شده مستثنی نیستند. وجود حتی مقادیر اندکی از آلودگی‌های در هر یک از محصولات صنایع یادشده، خسارت‌هایی بعضا جبران ناپذیر را به همراه خواهند داشت!

 

 

علاوه بر مسائل بهداشتی، کف کفش عامل اصلی انتقال گرد و غبار به محیط‌های مختلف است. محیط‌هایی همچون اتاق‌های سرور و اتاق‌های مونتاژ قطعات الکترونیکی باید عاری از هرگونه گرد و غباری باشند. ورود افراد به چنین محیط‌هایی باید کنترل‌شده باشد. وجود گرد و غبار در چنین محل‌هایی می‌تواند منجر به اختلال‌های شدیدی شود. کف کفش همچنین عامل انتقال زباله، گل ولای و ... به فروشگاه‌ها و مکان‌های عمومی است که منظره نامناسبی ایجاد می‌کند. بنابراین، پاکیزه نگهداشتن محیط‌ها از آلودگی‌ها، گرد و غبار و ناپاکیزگی‌هایی که از طریق کف کفش منتقل می‌شوند، امری ضروری است.

یکی از راه‌های آسان، سریع و کم هزینه که می‌توان از ورود آلودگی و بیماری، گرد و غبار و انتقال آن‌ها به محیط‌های ایزوله و بهداشتی، محیط‌های عمومی و ... جلوگیری کرد، استفاده از کاورهای کفش می‌باشد. کاور کفش یا به صورت دستی می‌تواند استفاده شود که خود شخص باید آن را به دور کفش خود بیندازد و یا می‌تواند توسط دستگاه‌های کاور زن کفش انجام شود. دستگاه‌های کاور زن کفش انواع مختلفی دارند. دستگاه کاور زن کفش مکانیکی، دستگاه کاور زن کفش اتوماتیک خشابی و دستگاه کاور زن کفش حرارتی اتوماتیک از جمله پرکاربردترین دستگاه‌های کاور زن کفش در دنیا می‌باشند. شرکت آرشا تجهیز اکسون انواع دستگاه‌های کاور زن کفش، معایب و مزایای آن‌ها و ... را در مقالات مختلفی بررسی  کرده است که پیشنهاد می‌شود قبل از انتخاب و خرید دستگاه کاور کفش، مقاله‌های یادشده را در بخش وبلاگ مطالعه فرمایید. 

 

خلاصه

 

مطالعات نشان می‌دهند که یکی از مهم‌ترین عوامل انتقال آلودگی‌ها، ویروس‌ها و گرد و غبار، از طریق کف کفش افراد می‌باشد. استفاده از کاور کفش قبل از ورود به محیط‌های حساس همچون اتاق‌های عمل، زایشگاه‌ها، اتاق‌های سرور، اتاق‌های مونتاژ، کلین‌روم‌ها، خط تولید صنایع غذایی و دارویی و ...، آسان‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش جهت مقابله با آلودگی‌های کف کفش می‌باشد. کاور کفش می‌تواند به صورت دستی پوشیده شود و یا توسط دستگاه‌های کاور زن کفش به کف کفش انتقال یابد. 

 

 

۵
از ۵
۷ مشارکت کننده

همچنین بخوانید ...
​​​​​​​
​​​​​​​
​​​​​​​     جدیدترین مقالات اکسون را در صفحه زیر           دنبال کنید: 

آخرین مقالات

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

سبد خرید